T/Tn Antijen Meme Kanseri Aşısı

Kanser hücrelerinin yüzeylerinde bağışıklık sistemi tarafından tanınmalarını sağlayan proteinler, ya da antijenler vardır.

Kanser hücrelerinin yüzeylerinde bağışıklık sistemi tarafından tanınmalarını sağlayan proteinler, ya da antijenler vardır. Belirli kanserle alakalı antijenlerin tanımlanması Dr. Georg Springer tarafından benimsenen yaklaşımın temelini oluşturur. Dr. Springer bir immünologdur ve T ve Tn adlı iki antijenin bağışıklık sisteminin kansere tepki verebilme yeteneğinde hayati roller oynadığını keşfetmiştir. Bağışıklık sistemininin T ve Tn antijenlerine tepkisi hem hayvan hem de insan deneylerinde güçlü bir kanser hücresi öldürme aktivitesine yol açmıştır.

Biyokimyasal testleri kullanarak Dr. Springer T ve Tn antijenlerini tüm kanserlerin %90’ında tespit etti. Daha az agresif olan kanserler daha çok T antijeni oluştururken, daha agresif kanserlerde Tn antijeni yoğun olarak bulunmaktaydı. T ve Tn antijenlerinin toplam konsantrasyonları meme kanserlerinin agresifliğini doğru bir şekilde belirtmekteydi. 

1974’te Dr. Springer’ın kendi karısına meme kanseri teşhisi konulduğunda ve sadece 1 yıl yaşayacağı söylendiğinde deneysel aşısını kullanma imkanı doğdu. T/Tn aşısını aldıktan sonra eşi 6 yıl daha yaşadı. Bundan cesaret alan Dr. Springer 19 meme kanseri hastasıyla bir pilot çalışmaya başladı. Hepsi T/Tn aşısı alarak en az 5 yıl hayatta kaldı. Bu kadınların 11’i ise ölümcül denilen kanser teşhisi konulduktan 10 yıl sonra bile yaşamaya devam ettiler. Bir başka çalışmada gelişmiş meme kanseri hastası olan 26 kadına ilk kanserleri veya ilk tekrarlama sonrasında ameliyatın ardından T/Tn aşısı verildi. Hepsi 5 yıldan uzun süre yaşarken, 26 hastadan sadece 5’i 5-10 yıl içinde öldü. 

Dr. Springer beslenme takviyelerinin de önemli olduğuna dikkat çekiyor. Hastalarının günde bir kere multivitamin almasını öneriyor. Bunun içinde 3-4 gram C vitamini, 20,000 IU beta karoten, 1,600 IU E vitamini yer alıyor. Dr. Springer’a göre beslenme önemlidir çünkü besin maddeleri bağışıklık sisteminin hem hücre ortamlı hem de antikor tepkilerinde etkili olur. Dr. Springer hastalarına işlenmemiş, yüksek oranda life sahip bir beslenme sürdürmelerini öneriyor. Teoride Dr. Springer bağışıklık sistemini uyaran aşılarının tüm kanserlerde etkili olacağını iddia etmiştir. Ancak beyin tümörleri ve sarkomalarda T antijeni bulunmadığından aşının bunlarda faydalı olması beklenmez. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye