Suçiçeği - Alternatif Tedavi

Deride kabarcıklar şeklinde görülen virüs kökenli bulaşıcı bir hastalıktır.

Suçiçeği

Genellikle çocukluk çağında ortaya çıkan suçiçeği, çok yaygın görülen, vi­rüs kökenli bulaşıcı bir hastalıktır. Ağır belirtilere yol açmaz fakat çok bulaşıcıdır. Deride içi sıvı dolu kabarcıklar şeklinde döküntü görülür.

Tedavi suçiçeği belirtilerini azaltmaya odaklanır. Hasta bol bol sıvı tüketmeli ve hafif, besleyici gıdalar yemelidir. Çorbalar (özellikle mung fasulyesi), bitkisel çaylar ve meyve suları iyi seçeneklerdir. Günde bir defa ıslak kompres uygulamak, ya soğuk ya da ılık suda banyo yapmak kaşıntıya yardımcı olabilir.

Banyo suyuna 150-250 gr kabartma tozu ya da bir iki fincan yulaf ezmesi eklemek yararlı olacaktır. Sadece yumuşak sabun kullanılmalıdır. Kabarcıkları kurutmak için bu hafif sabunun çok yumuşak hareketlerle ovmadan sürülmesi tavsiye edilir. Enfeksiyona ya da iz kalmasına yol açabileceğinden hastanın kabarcıkları kaşımaması gereklidir. Bunu sağlamak için, bebeklerin ellerine ince eldivenler veya çorap giydirmek kabarcıkları kaşıyıp çizmesini önlemeye yardımcı olabilir. Ağızda kabarcıklar varsa, soğuk içecekler ve hafif, yumuşak gıdalar tüketmek yemek yerken daha az acı duyulmasına yardımcı olabilir.

Takviyeler
A vitamini cildin iyileşmesine yardımcı olabilir. C vitamini ve bioflavinoidler de ateşi azaltmaya ve bağışıklık sistemini uyarmaya destek olur. Çinko, bağışıklık sistemini uyarır ve iyileşmeyi teşvik eder, ancak bulantı ve kusmaya neden olabilir. Kalsiyum ve magnezyum huzursuzluk ve uyku sorunlarını azaltmaya yardım eder. Yüksek dozlarda magnezyumun müshil etkisi olduğu unutulmamalıdır.

Bitkisel Tedavi ve Çin Tıbbı
Suçiçeğini tedavi etmek için aşağıdaki bitkiler tüketilebilir:
  • Ekinezya ve altınmühür (Hydrastis canadensis) bağışıklık sistemini destekler, cildi ve mukozayı yatıştırır. Ekinezya aynı zamanda anti-viraldir.
  • Papatya çayı uyumaya yardımcı olur.
  • Çin salatalığı (Trichosanthes kirilowii) kökü çayı, suçiçeği belirtilerini rahatlatmak için kullanılır.
  • Mürver, nane ve civanperçemi ateşi düşürür.
  • Sarımsağın anti-viral etkisi vardır.
  • Devedili (Verbascum Thapsus) suçiçeğini iyileştiricidir.
  • Yin Qiao Jie Du Wan (Honeysuckle ve Forsythia hapı)
  • Ban Lan Gen Chong Ji (Isatis infüzyonu)
Aşağıdaki bitkiler suçiçeğini tedavi etmek için dahili olarak kullanılır:
  • Aloe yaprağı, aynısefa ve sinir otu döküntülü kaşıntıyı rahatlatır.
  • Limon suyu ile karıştırılan zerdeçal tozu suçiçeği döküntüsünü rahatlatır.
  • Sarımsak deri enfeksiyonunu temizler.
Homeopati
Homeopatik ilaçlar, her bir vaka için kişiye özel seçilir. Bazı yaygın ilaçlar arasında apis, kurtboğan, belladonna, aynısefa, antimonium tartaricum, Manisa lalesi, Rhus toxicodendron ve kükürt sayılabilir. 

Akupresür
Dört Geçit, Kalın Bağırsak 11, Dalak 10 ve Mide 36 noktalarına uygulanan akupresür, suçiçeği ile ilişkili belirtileri hafifletmeye yardımcı olur.

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye