Gebelik Öncesinde Diyet ve Beslenme

Bir kadın ve partnerinin doğumda, gebelikte ve doğum öncesinde vermiş olduğu kararlar çocuğun yaşamını etkiler.

Gebelik Öncesinde Diyet ve Beslenme

Bir kadın ve partnerinin doğumda, gebelikte ve doğum öncesinde vermiş olduğu kararlar çocuğun yaşamını etkiler. Alternatif tıbbın popülerliğinin yaygınlaşması sonucu, gelecekteki aileler ve sağlık çalışanları, daha sağlıklı bir çocuk doğurmak için besin desteği, homeopati, bitkisel tıp, masaj ve aromaterapi gibi doğal terapilere yönelmektedir.

Gebelik ve doğum ile ilişkili çok sayıda seçenek mevcuttur ve hastanede doğum yapmak artık tek sağlıklı seçenek olarak görülmemektedir. Pek çok çift bebeklerini ev ortamında ve her çiftin gereksinimlerine yeterli yanıt verecek olan doğum merkezlerinde doğurmayı tercih etmektedir. Çocuk doğumu alanında tamamlayıcı tıp uygulayıcıları, beslenme değişiklikleri, zararlı maddelerden kaçınma, bebek doğum sınıfları ve bebek doğumu esnasında duygusal destek gibi gereksinimlere önem vermektedir. Diğer seçenekler, hastanede modern teknolojik ortamda doğumdan, ev ortamında suda doğuma; obstetrik doğumdan ebe ile doğuma; ve ilaç müdahalesinden doğumu başlatan bitkilere kadar çeşitlenmektedir. 

Naturopatik hekim ve lisanslı ebe Molly Linton, "Doğumdan önce hazırlık yapma fikri tarih öncesine dayanır” demektedir. "Pek çok kültür, bebeğe en uygun sağlık ortamını sağlayabilmek için vücudu temizleyecek ve güçlendirecek dengeli diyet, egzersiz ve doğum öncesi dinlenme gibi uygulamaların gerekliliğini idrak etmiştir.”

Yale Üniversitesi Hemşire ve Ebelik Profesörü, Helen Burst "Kişisel ve ailesel tıbbi geçmiş, yaşam tarzı ve her iki çiftin sağlık kontrolleri gibi doğum öncesi denetimler mükemmel bir başlangıçtır” demektedir. "Doğum öncesi bakım uygulamaları, pek çok faktörün denetimi için sadece anne sağlığı açısından değil ayrıca, dünyaya gelecek olan her çocuğun yaşamı açısından çok önemlidir. Buna tam kapsamlı fiziksel muayeneler, göğüs ve servikal kanser taraması, cinsel yoldan bulaşan hastalıklar için testler, madde kullanımı, alkol ve sigara kullanımı ve cinsel, fiziksel ve sözlü istismar geçmişi gibi bilgilerin öğrenilmesi dahildir.” 

Yo San Geleneksel Çin Tıbbı Üniversitesi Başkanı Maoshing Ni "Arzulanan doğum tarihi için gebelik hazırlıkları altı aydan bir seneye kadar sürer.” "Bu uygulamalara çiftlerin diyet kontrolleri, bitkisel beslenme, gebelik zamanında yumurta ve spermleri destekleyen ve çocuklarının gelecekteki sağlıklarını artıran uygulamalar dahildir” demektedir.

Diyet ve Beslenme 
Beslenme biliminin öncülerinden Roger Williams’a göre olumsuz diyet alışkanlıkları olan bir kadın hamile kalamayabilir. Bir miktar daha iyi ancak yine de yetersiz beslenme alışkanlıkları ile hamile kalabilir ancak daha sonra düşük yapabilir. Belki, bir derece daha iyi ancak hala yetersiz beslenme sonucu fiziksel ve zihinsel özürlü bir bebek dünyaya getirebilir. Doğmamış bir çocuk üzerinde zayıf beslenmenin etkisi, kıtlık zamanlarında konjenital bozukluklardaki artışla net bir şekilde görülür. Farklı kültürlerden kişileri analiz ederken Weston A. Price sadece bir jenerasyonun, yağlı, tuzlu, şekerli ve az miktarda kompleks karbonhidrat içeren tipik Batı diyeti ile beslenmesinin, bir sonraki neslin sağlığını tehlikeye atmak için yeterli olduğunu görmüştür.

Dengeli diyet sağlıklı bebek doğurmada çok önemlidir. Yetersiz beslenme, kadın ve erkeğin üreme sistemini zayıflatır. Dr. Linton’un çalışmalarına göre belirli besinler, yumurta ve spermlerin üretim ve gelişimlerini dolayısıyla ceninin oluşumunu ve ilerideki sağlığını etkiler. Örneğin kadınlar üzerinde yapılan çalışmalar, folik asit ve yağ asitlerinin doğurganlıkta etkili olduklarını belirtmektedir. Ayrıca A.B.D. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi sağlık çalışanları, çocuk doğurma yaşına gelmiş bütün kadınların gelecekteki bebeklerinin, omuriliğin bir bozukluğu olan nöral tüp defekti geliştirmemesi için günde 0.4 mg folik asit almasını önermektedir. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye