Saymatik Terapi - Araştırma ve Genel Kabul

Deriden vücuda direkt olarak, duyulabilir ses dalgaları gönderen aletler yoluyla uygulanan bir terapi şeklidir.

Saymatik Terapi

Saymatik terapi, dinleme yoluyla değil ancak deriden vücuda direkt olarak, duyulabilir ses dalgaları gönderen aletler yoluyla uygulanan bir terapi şeklidir. Ses, hava, su veya saymatik terapi yönteminde vücut gibi aracılar yoluyla seyahat eden mekanik titreşimlerden oluşur. Ses iyileştiricileri, vücudun tüm parçalarının sağlıklı ve ahenkli veya sağlıksız ve ahenksiz bir frekansta titreşerek sesi ürettiklerine inanmaktadır. Bilgisayarlı bir alet kullanarak saymatik terapistleri, rezonans ve ahengi yenilemek için vücuda iyileştirme frekansları gönderirler. Bu noktada saymatik iyileştiricileri, bağışıklık sisteminin ve diğer doğal düzenleyici fonksiyonların uyarılmış olduğunu söylemektedir. Frekanslar direkt olarak uygulanabilir veya akupunktur meridyenleri yoluyla iletilebilir.

Pratisyenlere göre, saymatik terapisi direkt olarak iyileştirmemektedir. Aksine, organlar veya hücreler için en iyiye yakın bir çevre oluşturur. Söylediklerine göre böyle bir çevrede vücut, ilaçlar veya cerrahi müdahale olmadan kendi kendini iyileştirebilir. Alet 800 kadar kontrollü duyulabilir frekans üretir. Terapi aynı zamanda böyle bir ekipman olmadan, ses çatalı gibi aletler kullanılarak da uygulanabilir. 
Çoğu eski geleneklerde ses, özellikle müzik, davul sesi veya şarkı formunda, iyileştirme amaçlı olarak kullanılmıştır. Çeşitli müzik türlerinin kan basıncı ve diğer bedensel göstergeler üzerindeki psikolojik etkileri ilk olarak 1800’lü yılların sonlarında fark edilmiştir. "Saymatik” terimi İsviçreli bir bilim adamı olan Hans Jenny tarafından, Yunan kökenli kyma (büyük dalga) kelimesinden türetilmiştir. Jenny, 1967 yılında ses titreşimlerinin yapısı, dinamikleri ve etkileri üzerine bir kitap yayımlamıştır. Günümüzdeki saymatik terapi ise büyük anlamda, bir İngiliz tıbbi doktoru ve kemik uzmanı olan Peter Guy Manners tarafından 1960’lardan bu yana geliştirilmiştir.  
Saymatik terapi pratisyenleri, sesin moleküllerin yapısını yeniden düzenleme kabiliyetinin olduğuna ve bu nedenle bir iyileştirme tekniği olarak sınırsız bir potansiyele sahip olduğuna inanmaktadırlar. Çaresi ve tedavisi olmayan hastalıkları iyileştirmiş olduklarını öne sürmektedirler. Aynı zamanda, bazı hastaların ses terapisinden etkilenmediğini de kabul etmekteler. Bu tedavi yöntemi, tümörü, içsel yaralanmaları, eklem kireçlenmeleri, bakteriyel veya viral enfeksiyonları ve başka problemleri olan hastalar üzerinde uygulanmaktadır.
Kalp pili olan hastaların bu terapiden sakınması tavsiye edilmektedir. Saymatik tedavinin tartışmalı doğasından dolayı, her türlü ciddi hastalık durumunda tıbbi bir doktora danışılmalıdır. 
Saymatik terapinin genellikle hiçbir ters yan etkisinin olmadığı düşünülmektedir. 
Farklı vücut dokularının sesi içine aldığı ve yansıttığına dair düşüncedeki değişkenlik, evrensel olarak kabul edilmektedir. Ultrason görüntülemeyi, yararlı bir tıbbi görüntüleme şekli haline getiren de bu değişkenliktir. Ancak çok az sayıda tıp adamı iyileştirmenin, bir ses aletini hastanın hücresel titreşimlerine ayarlamakla gerçekleştirilebileceği konusunda ikna olmuştur. Bu nedenle tıp doktorları, saymatik terapi konusuna oldukça şüpheci yaklaşmaktadır.

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye