Stresle İlişkili Kalp Sorunları, Alerji ve Astım

Stres aritmiyi tetikleyebilir veya kalp atışını denetleyen biyoelektriksel sistemin bazı bireylerde ölümcül olabilecek şekilde bozulmasına neden olabilir.

Stresle İlişkili Kalp Sorunları, Alerji ve Astım

Kalp Sorunları
Stres aritmiyi tetikleyebilir veya kalp atışını denetleyen biyoelektriksel sistemin bazı bireylerde ölümcül olabilecek şekilde bozulmasına neden olabilir. Nükleer görüntüleme teknikleri kullanılarak, stresli bir durumda kalbe akan kanın azaldığı kanıtlanmıştır, her ne kadar bu anlarda kalpten daha fazla görev talep ediliyor olsa bile. Atardamarlar sadece kol ve bacaklarımızda değil aynı zamanda kalbimizde de kasılıyor ve bu kalp kas spazmlarına yol açabiliyor.

Duke Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacıları 5 yıl boyunca 126 kişiyi araştırdılar ve kamu konuşması veya sıkışık teslim tarihleri gibi ruhsal streslere olumsuz tepki veren %27’sinin daha sonra ciddi kalp sorunları yaşadığını tespit ettiler. Keder de zihin ve kalbi zorlayabilir. 1,236 erkek ve 538 kadından oluşan bir araştırmada sevilen birinin, yakın bir arkadaşın ve aile üyelerinin ölümünden sonraki ilk 24 saat içinde kalp krizi riskinin 14 kat fazla olduğunu tespit ettiler. Kalp krizi riski ikinci günde normal seviyenin 8 kat üstünde kalıyor; üçüncü günde 6 kat ve bir sonraki ay normal seviyenin 2–4 kat üstünde bulunuyor. 

Alerji ve Astım
Dr. Kail hekimlerin, alerji, kandidiyazis ve kronik halsizlik sendromu gibi strese bağlı bozukluklar ile ilgili şikayette bulunan hasta sayısında artış gözlemlediklerini bildirdi. Alerjik reaksiyonun, asabiyet, saldırgan davranış, depresyon ve anksiyete gibi çeşitli belirtileri tetikleyebilen bir stres faktörü olduğunu açıkladı. Alerjik bir reaksiyon sırasında, vücut, hücrelerde bulunan bir kimyasal olan histamini salgılar. Histamin enflamasyona, aşırı mide asidine, akciğerlerdeki hava yollarında daralmaya ve diğer organ ve bezlerde stres artışına neden olur. Stres bağışıklık ve endokrin sistemlerini etkilediği için, onları zayıflamış ve duyarlı bir halde bıraktığından, kronik stres ilk etapta alerjik reaksiyonu hızlandırabilir de.

Bir araştırmada, astımı olan 130 yetişkin (3 hafta boyunca günde 3 kere) stres faktörlerini, astım belirtilerinin sıklığını, akciğerlerden ne kadar hava verilebildiğini ve bronkodilatör kullanımını belgelediler. Stres azalan nefes alma yeteneği, artan astım belirtileri ve bronkodilatör kullanımı ile ilişkilendirildi. Dr. Kail "Alerjiler önemli stres faktörleridir” diyor. "Bunların doğru tanısı ve tedavisi tüm tıbbi check-up prosedürlerinde yer almalıdır.”

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye