Diyet
Patlıcangiller familyasına ait bitkiler (beyaz patates, domates, patlıcan, biber ve tütün) uzun süre boyunca tüketilmezse faydası görülür. Gıda alerjilerinin tedavisi şarttır çünkü çoğu kişide enflamasyon gıda alerjisiyle artabilir.
Takviyeler
B6 vitamini, bioflavonoidlerle beraber C vitamini, ağızdan alınan bakır (günde 2-4 mg) veya bakır bir bileklik takmak (bakır cilt tarafından emilir ve kronik eklem ağrılarını azaltabilir), manganez, bromelayin, esansiyel yağ asitleri, morina balığı karaciğer yağı (öğünlerden 1-2 saat önce, 1 çorba kaşığı), E vitamini, selenyum alınabilecek takviyelerdir.
Bodywork
Masaj, Shiatsu, Feldenkrais metodu ve Rolfing etkili yöntemlerdir.
Bitkiler
Söğüt kabuğu, gilaburu kabuğu, araliya (aralia spinosa) tentürleri eşit miktarlarda karıştırılıp günde üç kez bir çay kaşığı miktarında alınabilir.
Hidroterapi
Günde 1 ila 3 kez kontrast uygulama (sıcak ve soğuk dönüşümlü), akut durumlarda buz torbası kullanımı, Epsom tuzu banyosu tavsiye edilir. Birkaç çorba kaşığı Epsom tuzu banyo suyuna eklenir, 25 – 30 dakika içinde kalınır, kurulandıktan sonra sıcak zeytinyağı ile cilt ovulur.
Osteopati
Eğer tendon iltihabı kaslara sürekli binen aşırı yükle veya kasların yanlış kullanımıyla ilişkiliyse bu kasları rahatlatmak ve esnetmek tendondaki stresi azaltır. Yoga tarzı esnetmeler ve ilgili kasın narin, acısız kasılmaları uygulanabilir.
Topikal Uygulamalar
Zarar görmüş bölge dinlendirilmeli ve kalp seviyesinin üstünde tutulmalıdır. Birkaç katlı gazlı bez elma şırası sirkesine bandırılır, üstüne kalın, koşer tuz dökülerek incinmiş bölge sarılır. Gergin tendonları ve eklemleri rahatlatmak için elma şırası sirkesiyle nemlendirilmiş tuzu etkilenmiş bölgeye haftada iki kez sürün. Çok sıvı olmamasına dikkat edin.