Breema’nın üç bileşeni vardır. Bunlar; beden çalışması, Kendi-Kendine Breema egzersizleri ve Breema’nın Dokuz Evrensel İlkesi’dir.
Beden Çalışması: Breema Merkezi’ne göre, Breema bedeni bir enerji sistemi olarak gördüğünden, beden çalışmasının amacı "yaşam enerjisinin akışını artırmak ve kişiyi o ana getirmektir.” Breema tedavisi alan kişi tamamen giyinik olur ve bir minder ya da mat gibi bir zemin üzerinde oturur veya uzanır. Merkez tarafından, destekli hareketlerin uyumlu koreografisi, kademeli eğilme, yumuşak esneme ve bükülme, geliştirici dokunuşlar ve ritmik vuruşlar olarak tarif edilen beden çalışmasında katılımcı uygulayıcısı ile birlikte çalışır. Breema tedavileri her bir ziyarette katılımcıya uygun olarak uygulanır ve standart bir programı yoktur. Tedavi seansı yaklaşık 30 dakika ila 1 saat arasında sürebilir.
Kendi Kendine Breema Egzersizleri: Kendi kendine Breema egzersizleri bireysel olarak yapılır; bu nedenle kişi, hem uygulayıcı hem de katılımcı olmayı aynı anda tecrübe edebilir. Program kendi kendine Breema hareketlerinin ve duruşlarının doğallığına önem verir. Vücutta hiçbir olağan dışı bükülme gerçekleşmez ya da kas kuvveti kullanılmaz. Beden çalışması seansları gibi, kendi kendine Breema egzersizleri de bedendeki hayat enerjisi akışını dengelemek ve desteklemek, gerilimi serbest bırakmak ve canlılığı artırmak için kişiye özel olarak uyarlanır.
Evrensel İlkeler: Breema, Evrensel İlkelerin bütün yaşamı, beden çalışmasını ve sağlığın korunmasını yönettiğini iddia eder. Breema’nın dokuz evrensel ilkesi şunlardır:
- Beden rahatlığı: Beden, "birleşik bir bütünün bir sureti” olarak görülür.
- Aşırıya kaçmama: Vücudun gerçek doğasını açığa vurmak için fazladan hiçbir şeye ihtiyaç yoktur.
- Sertlik ve yumuşaklık: Anda var olan insanlar eş zamanlı olarak hem sertlik hem de yumuşaklık gösterir.
- Tam katılım: Beden, zihin ve duygular ortak bir amaçta birleşir.
- Karşılıklı destek: Kişi eş zamanlı olarak hem destek alır, hem de destek verir.
- Yargılamama: Anda var olan insan yargılardan özgürleşir.
- Tek an/Tek eylem: Her bir an, kişinin gerçek doğasının bir dışa vurumudur.
- Acele etmeme/Duraksamama: "Hayat enerjisinin doğal ritminde” her ikisi de yoktur.
- Zorlamadan kaçınma: Ayrılmışlık varsayımının bırakılması, zorlamayı ortadan kaldırır.
Breema ilkeleri insanları, "bedenimize dair zihnimizdeki fikirler ve görüntüler” olarak tanımlanan kavramsal bedenlerinden özgürleştirmeyi amaçlar. Breema’nın amacı "hastalıklarla savaşmak değil, canlılığı artırmak ve bedenin doğal denge durumuna ulaşmasını sağlayacak bir ortam yaratmaktır.” Dokuz Breema ilkesinin; alıcı bir zihin, destekleyici duygular ve gevşemiş bir beden yarattığına inanılır. Genellikle zihin, duygular ve fiziksel gerilim arasındaki çatışma ile tüketilen enerji, kullanılabilir hale gelir.