Kanser Sebebi Olarak Toksinler, Hormon Terapileri ve Sigara

Yüksek derecede zehirli kimyasallar, materyaller ve ağır metaller endüstriyel süreçlerde açığa çıkmaktadır.

Endüstriyel Toksinler
Yüksek derecede zehirli kimyasallar, materyaller ve ağır metaller endüstriyel süreçlerde açığa çıkmaktadır. Bu toksinler daha sonra insan dokularına kadar yolunu bulur ve olumsuz sağlık etkilerine sebep olurlar. Bunların arasında kanser de yer alır. 1980’e kadar Çevre Koruma Ajansı (EPA) insan dokularında 400’den fazla toksik kimyasal tespit etmiştir. Bazı endüstriyel atık ürünler vücuda girdiklerinde östrojenin aktivitesini taklit ederler ve hormonal dengede karmaşa yaratırlar. Bu östrojen taklidi yapan kimyasalların meme kanserine katkıda bulunduğu düşünülmektedir.

1978 tarihinde İsrail, PCB gibi zehirli kimyasalların kullanımını yasaklamıştır. PCB’ler 1976 tarihli bir çalışmada meme kanseriyle doğrudan ilişkili görülmüştür. Sonraki 10 yılda İsrail’deki meme kanserinden ölüm oranları keskin bir şekilde düşmüştür. 44 yaşın altındaki kadınlarda ölüm oranı %30 oranında azalırken, genel ölüm oranı %8 oranında azalmıştır. Üstelik de beslenme faktörleri ve alkol tüketimi gibi diğer kanserle ilgili risk faktörleri artış gösterirken bile. Bu süreçte dünyadaki meme kanserinden ölüm oranlarında %4 artış görülmüştür. 

Hormon Terapileri
Kadınlarda östrojen seviyelerini progesterona oranla yükselten hormon terapileri bazı kanser türleriyle ilişkilendirilmiştir. Özel olarak, ağızdan alınan doğum kontrol yöntemlerinin uzun süreli kullanımı veya menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda hormon replasman terapisi (HRT) meme ve endometriyal kanserde artan risk ile ilişkilendirilmiştir. Ağızdan alınan doğum kontrol yöntemleriyle ilgili bir araştırmanın sonuçlarına göre dört yıl veya daha uzun süre boyunca doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda 50 yaşına kadar meme kanseri gelişme riski iki katına çıkmaktadır. 

Tütün ve Sigara Kullanımı
A.B.D.’de kanserden ölümlerin %30’u tütün dumanıyla ilişkilendirilebilir. Dolayısıyla tütün dumanı Harvard Kanser Önleme Merkezi’ne göre Amerika’daki en ölümcül kanserojendir. Tütün dumanında 2,000’den fazla kimyasal bileşik yer alır ve çoğu zehirlidir. Sigara içilirken karbon monoksit açığa çıkar. Bu madde beyindeki, akciğerlerdeki ve kalpteki oksijen miktarını azaltır. Nikotin sadece alışkanlık yapıcı bir madde değildir, aynı zamanda kanseri teşvik eden bir maddedir ve kanser hücrelerinin vücuttaki yayılımlarını kolaylaştırır. Tütün dumanında bulunan kansere en çok sebep olan kimyasal bileşik katrandır ve kanserojen hidrokarbonları ve diğer toksik maddeleri içerir.

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye