Kelley-Gonzalez Diyeti - Kökeni

Kapsamlı takviyeler, pankreas enzimleri ve detoksifikasyon ile birlikte uygulanan kanser karşıtı bir diyettir.

Kelley-Gonzalez Diyeti

Kelley-Gonzalez diyeti bol bol çiğ meyve, meyve suları, çiğ ve haşlanmış sebze, tahıllar ve kabuklu yemişlerden oluşur. Kapsamlı bir diyet takviyesi, dondurularak kurutulmuş pankreas enzimleri ve kahve lavmanı da içeren "detoksifikasyon" ile birlikte uygulandığında, kanser tümörlerinin büyümesini durdurduğu iddia edilmektedir. Gonzalez tarafından uygulanan diyet, 16 gün boyunca her 4 saatte bir ve yemeklerle birlikte, ağız yoluyla alınan pankreas enzimlerini içerir. Hastalar ayrıca, vitaminler, mineraller, magnezyum nitrat, papaya, eser elementler ve hayvanlardan elde edilen glandüler ürünler de dahil, 150 takviyeyi her gün alıyor. Bunun yanında, hastalara sık sık kahve lavmanı yapılır. Bol miktarda taze meyve, sebze suları, tahıllar ve günde 20 badem içeren sıkı bir diyete sokulurlar. Kırmızı et, beyaz şeker, tavuk, rafine tahıl ürünleri ve soya tamamen yasaklanır. Balığa ancak sınırlı miktarda izin verilir.

Kelley-Gonzalez diyetinde, kemoterapi gibi pankreas enzimlerinin de kanser hücrelerini öldürdüğüne inanılır. Kanser tedavisinde pankreas enzimlerinin kullanımı, ilk olarak bir İskoç embriyolog olan John Beard tarafından, 1906 yılında ortaya atılmıştır. Bu fikir o dönemlerde biraz ilgi gördü, ancak 1923 yılında Beard öldükten sonra fikir büyük ölçüde terk edildi. 1960'larda Teksas, Grapevine'da, bir diş hekimi olan William Donald Kelley tarafından kavram tekrar gündeme alındı. Kelley, Kanser için Bir Yanıt adlı kitabında beş maddelik yöntemini özetledi:
  1. Beslenme tedavisi: Başka birçok besin takviyesi ile birlikte sığır pankreas enzimleri.
  2. Diyet: Vejetaryenden tamamen et yemeye kadar değişebilen, dikkatlice kişiselleştirilmiş bir diyet.
  3. Detoksifikasyon: En az 3, en fazla 52 hafta süren lavman ve laksatif temizleme.
  4. Nörolojik uyarım: Kiropraktik, osteopatik, mandibuler ve fizyoterapik manipülasyonlar.
  5. Ruhsal tedavi: Dua ve İncil okuma.
1981 yılında Cornell Üniversitesi'nde ikinci sınıfta bir tıp öğrencisi olan Nicholas Gonzalez, Kelley'nin çalışmaları ile ilgili beş yıllık bir araştırma başlattı. 10.000 hasta kaydını inceleyerek ve 500 kanserli hasta ile görüşerek Kelley'nin hastalarının çoğunun beklenenden daha uzun süre hayatta kaldığına ikna oldu. Gonzalez şunları söylüyor: "Dikkatli bir dokümantasyon ve beş yıllık yatırıma rağmen, yayın girişimlerim küçümseme ve alay ile karşılandı. Bu dönemde, akademik tıp alanında hiç kimse, bir beslenme tedavisinin ilerlemiş kanser hastalarında olumlu sonuçlar verebileceğini kabul edemiyordu."

1987 yılında, Gonzalez New York'ta tıp alanında çalışmaya ve Kelley'nin diyetine benzeyen kendi diyetini geliştirmeye başladı. Ancak Kelley'nin tedavisindeki nörolojik ve ruhsal yönleri reddetti. 1999 yılında Beslenme ve Kanser dergisi, Gonzalez'in Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'nin (NCCAM) 1,4 milyon dolarlık geniş ölçekli sponsorluğunda, 11 hasta üzerinde uyguladığı rejim çalışmasının sonuçlarını yayımladı.
Gonzalez, New York'taki tıbbi uygulamalarında, pankreas kanseri ve diğer çeşitli kanserleri taşıyan hastalar üzerinde enzim bazlı tedavisini uygular. Ayrıca, kronik yorgunluk sendromu, artrit ve multipl skleroz gibi diğer hastalıkları tedavi etmek için Gonzalez diyetinin farklı türlerini kullanır.
Kelley-Gonzalez diyeti, etkinliği ile ilgili yalnızca sınırlı kanıtlar bulunan, son derece deneysel bir kanser tedavisi olarak kabul edilir. Bu nedenle sadece bir uzmanın tıbbi tavsiyesi ve gözlemi altında uygulanmalıdır. Hastalar bu diyetin kararlılık gerektirdiğini ve bunu neredeyse tam zamanlı bir iş olarak kabul etmeleri gerektiğini bilmelidir. Başlangıçta, günde dört porsiyon taze havuç suyu hazırlamak ve 10 defa besin takviyesi almanın yanı sıra, günde sekiz lavman içerebilir.
Kahve lavmanına bağlı hiponatremi (kandaki tuz dengesizliği) ve dehidratasyon (sıvı kaybı) nedeniyle birkaç ölüm gerçekleşmiştir. Vasıfsız uygulayıcılar ve sağlıksız ekipmanlar kullanılarak lavman uygulamak, kirlilik riski de taşır. Örneğin, kahve lavmanı uygulayan Meksika sınırındaki bir klinikte Kampilobakter kaynaklı bir kan zehirlenmesi vakası baş gösterdi. Colorado'da ortaya çıkan bir amibiyaz salgını, bir lavman sistemindeki dışkı kirliliğine bağlıydı. Kelley-Gonzalez tedavisinin diğer yan etkileri arasında düşük ateş, kas ağrısı ve acısı ya da döküntüler olabilir.
Kelley-Gonzalez diyeti geleneksel tıp uygulayıcıları tarafından uzun yıllar boyunca reddedildi. Ancak, daha önce açıklandığı gibi, Gonzalez tarafından 1999 yılında yürütülen bir pilot çalışma, NIH tarafından desteklenen bir klinik deneye öncülük etmiştir.

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye