Menopozla İlgili Problemler

Menopoz anında, hormon üretimi, yavaş yavaş azalmak yerine, değişimli olarak durur ve başlar.

Menopozla İlgili Problemler

Menopoz anında, hormon üretimi, yavaş yavaş azalmak yerine, değişimli olarak durur ve başlar. Vücut endokrin dengesinin genel olarak yeniden düzenlenmesi, menopoz belirtilerinin birçoğuna neden olur. Östrojen seviyesi nihayetinde kendini düzenler ve 70’li yaşlara kadar kalan bir düzeye ulaşır.  Ama doktorlar artık vücudun hala bazı östrojenleri ürettiğini bilmektedir. Yaygın olan yanlış kanı, menopozun kadının östrojeni tükendiğinde gerçekleşeceği inancıdır.  Bu genelleme, bir yetmezlik hastalığı olarak görülen menopozun, basit östrojen replasmanı ile düzeltilebileceği sonucuna yol açmıştır.

Menopozun semptomları vücuttaki östrojen baskınlığından kaynaklanmaktadır çünkü zamanla kadın bedenindeki değişikliklerden dolayı progestron üretimi azalır. Kadınlar su tutma, kilo alma, hafıza kaybı, sinirlilik ve depresyon gibi sonuçlarla karşılaşabilir. Menopoz esnasında, azalan östrojen seviyeleri mesane ve vajinanın zayıflamasına neden olabilir, vajina duvarları kurulaşır, incelir ve kadın sekse veya uyarılmaya karşı zamanla daha az ilgi duyar. Hormonal değişiklikler vajinanın hassas asit/alkali dengesini bozabilir, mantar ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı duyarlılık artışına neden olabilir. Kadında fibrokistik meme, meme kanseri, myom veya rahim kanseri gelişebilir. 

Ancak, hiçbir belirti görülmemesi söz konusu değildir. Bu süre zarfında birçok kadında enerji artışı görülebilir, yaşam amaçlarına odaklanabilirler veya hamilelik riski olmadığından sekse karşı ilgi yeniden gelişebilir. Ayrıca, Amerikan kadınları için yaygın olan menopozun yan etkileri farklı kültürlerdeki kadınlar için aynı olmayabilir. Japon ve Endonezyalı kadınlar, Batı toplumundaki kadınlarla kıyaslandığında daha az sıcak basmalardan yakınıyorlar ve Meksika’daki Maya kadınları menstrüel döngü düzensizliğinden başka menopoz semptomları yaşamadıklarını belirtti. 

Çok çeşitli alternatif terapi menopoz tedavisinde etkilidir. Dr. Fredi Kronenberg, "Verdiğim tüm derslerde ve atölye çalışmalarında bana en sık sorulan soru östrojenden başka ne alabilirim?" oluyor.  Alternatif yaklaşımlara büyük ilgi oluştuğunu görüyoruz çünkü bu soruyu soran kadınlar bazı şeylerin değişmesini isteyen jenerasyonun bir parçası." diyor.

Menopoz semptomlarını tedavi etmek için çeşitli yaklaşımlar vardır, vücut enerjisini canlandırmak ve hayatta sakinleştirici bir düzenlik kurmak için her gün 30 dakika yürümek gibi. Diğer yaklaşımlar beslenme değişikliklerini, bitkileri, homeopati ve Çin ve Ayurvedik tıbbın disiplinlerini içerir. Menopozun  sıcak basmaları, duygu değişiklikleri, vajinal zayıflama gibi spesifik problemleri için de tedaviler vardır.

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye