Perimenopoz

Perimenopoz sırasında, östrojen düzeyleri birçok yan etki eşliğinde yüksek ve düşük arasında gidip gelir.

Perimenopoz

Dr. Susan M. Lark'a göre, perimenopoz sırasında, "östrojen düzeyleri birçok yan etki eşliğinde yüksek ve düşük arasında gidip gelir. Üç etkin sorun – PMS (adet öncesi sendromu), kanama ve myom – çok yaygındır. Genellikle hiç bir PMS belirtisi olmayan veya hafif semptomlar gösteren kadınlar daha çok sinirlilik veya alınganlık veya gıda istediği, sıvı tutumuna yatkınlık, şişkinlik ve meme hassasiyeti gibi klasik PMS semptomlarından yakınırlar. Daha düzensiz adet döngüsü ile birlikte (kanama ve hatta sıcak basmaların erken başlaması), kadınlar bu geçiş döneminde kendilerini kötü hissedebilirler.”

Dr. Lark "standart tedaviler oldukça acımasızdır.” diye belirtti. Bunlar hormonal tedavileri, D & C (dilatasyon ve kürtaj, doktor rahmi genişletip, içine küçük kaşık şeklinde rahmin iç tabakasının parçalarını almaya yarayan bir alet sokar), semptomları kontrol altına almak için ilaç kullanımı ve hatta rahmin ameliyatla alınmasını da içerebilir. "Benim amacım hastalarımın bu savunmasız dönemi sağlam rahimleri ile geçirmelerini sağlamak” diye devam etti Dr. Lark, "çünkü bir kez menopoza girildiğinde, bu semptomlar azalacak ve  daha basit östrojen-eksikliği durumuna göre geçecekler; myomlar küçülecek, PMS ortadan kalkacak ve kanama duracak.”  

Beslenme
Dr. Lark’ın öz bakım çizelgesi düşük yağ, yüksek lifli, vejetaryen tabanlı kepekli tahıllı bir beslenme, baklagiller, ham çekirdekler ve yemişler, meyve ve sebze içeriyor. Tuz, şeker, süt ürünleri, alkol ve kafeinden (kahve, çay, kola ve çikolata) kaçınılması gerektiğini belirtiyor. 

Besin Takviyeleri
Dr. Lark B vitamini kompleksi, B6, C ve E vitaminleri, bioflavonoidler, magnezyum, gece sefası yağını veya hodan yağını öneriyor. 

C vitamini ve bioflavonoidler birlikte alınmalıdır; bu kombinasyonun ağır kanamaları azalttığı görülmüştür. Bioflavonoitder ek olarak kullanılabilir, fakat yaygın olarak soya ürünlerinde, esmer buğdayda, üzüm ve kiraz zarında ve turunçgil meyvelerinin kabuğunda ve posasında bulunur. Bioflavonoidler de zayıf östrojeniktir ve gerektiğinde östrojen düzeyinin dengelenmesine, vücuttaki östrojen üretiminin azaltılmasına veya düşük olduğunda vücuttaki östrojen seviyesini artırmak için östrojen reseptör tarafları ile bağlanmasına yardımcı olur. "Bioflavonoid içeren gıdalara sahip Asya ve Afrika kültürlerinde meme kanseri oranları daha düşüktür, çok az menopoz semptomları ile karşılaşırlar ve bu tür geçiş problemlerine yatkın değillerdir.” ekledi Dr. Lark. " Bioflavonoitlerin modülasyon etkisi onları menopoz için yararlı hale getiriyor.”

Doğal Hormon Replasman Terapisi
Dr. Lee, su tutma, libido kaybı, kilo alımı, huysuzluk ve sinirlilik, depresyon, fibrokistik meme, meme kanseri veya rahim kanseri gibi östrojen egemenliğinden kaynaklanan semptomlardan yakınan kadınların perimenopoz sırasında oluşan bu hormon dengesizliklerini düzetmek için doğal progesteron takviyesini öneriyor. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye