Genellikle salgı bezlerinin yeterince salgı üretememesiyle sonuçlanan bu rahatsızlık, aslında aynı zamanda eklemleri de etkilemektedir. Çünkü Sjögren sendromunda immün sistem eklemlerdeki bazı dokulara da hasar vermekte ve bunun sonucu eklemlerde ağrı ve şişkinlik meydana gelebilmektedir. Hastalığın olumsuz etkileyebileceği diğer organlar ve sistemler ise akciğer, böbrekler, karaciğer, sindirim sistemi ve sinir sistemi olarak sayılabilir. Ancak hastalık, şiddeti, etkilediği organlar ve ilerleyiş hızı kişiden kişiye göre oldukça farklılık gösteren komplike bir rahatsızlıktır. Fakat denildiği gibi en belirgin semptomları ağız ve göz kuruluğudur.
Sjögren sendromunun iki tipi mevcuttur:
Primer Sjögren Sendromu: Bu türde sadece Sjögren sendromu görülmekle birlikte, diğer hastalıklar bu sendroma eşlik etmez.
Sekonder Sjögren Sendromu: Romatoid artrit, Lupus, Polimyozit gibi iltihaplı romatizmal hastalıklar Sjögren Sendromuyla beraber görülür.
Sjögren sendromu 20 yaşın altındaki kişilerde oldukça nadir görülmekle beraber genellikle 40 yaşın üzerindeki bireyleri etkiler. Her ırktan ve cinsiyetten bireyleri etkilemesine karşın kadınlarda erkeklere oranla 10 kat daha sık görülür.