Çocuklarla Tatil Yapmak

Çocuklarınızla tatildeyken dikkat edilmesi gerekenler

Çocuklarla Tatil Yapmak

Çocuklarınızla yorucu olabilecek seyahat aşamasını atlattıysanız, sırada en az seyahatteki kadar dikkatli olmanızı gerektirecek tatil günleri var demektir. Yeni bir şehir veya yeni bir ülkede uyum sorunu çekmesini önlemek için bazı şeyleri akılda bulundurmalısınız.

Sıcak yerlere giderken bebeğinize doğal liflerden yapılmış kıyafetler giydirin. Ter, bebeklerin hassas cildini tahriş eder ve döküntüye sebep olabilir. Özellikle de sıcağa alışkın değillerse ve çok terliyorsa bebeğinizin üstünü günde üç kere değiştirmeniz gerekebileceğini bilin. Gündüz vakti için iki kıyafet bulundurun. Yüzünü ve alnını güneşten koruyacak şapkalar kullanın. Gözlerinin de sizin gözlerinizden daha hassas olduğunu unutmayın ve güneş gözlüğü takmasını sağlayın.

Gittiğiniz yerde musluk suyu içmek riskli olabilir. Bebek maması için şişe suyu kullanacaksanız mineral içeriği düşük olan markalardan seçin. Çocukların dişlerini fırçalarken musluk suyunu yutmadıklarından emin olun. 

Hijyen standartları düşük olan bir ülkede yemek yerken, kalabalık yerleri tercih edin. Çünkü böyle mekanlarda yemekler fazla beklemez ve böylece bozulmuş gıda tüketme riski azalır. Açık büfelerden kaçının çünkü ishale sebep olan bakteriler uzun süre bekleyen bu yiyeceklerde üreyebilir.

Restoranlarda servis takımları ıslaksa temiz bir mendille silmeniz mikrop riskini azaltacaktır. İçecekler için çocukların kamış kullanmalarını veya temiz şişelerden içmelerini sağlayın. Buz ve iyi yıkanmamış olabilecek salata malzemelerinden kaçının.

Doğal antihistaminikler olarak cilt alerjileri için bal, elma şırası ve sıcak suyu karıştırarak içirebilir, bir kaşık bal yedirebilir veya özellikle bahar alerjisi (nezlesi) için ısırgan çayı içirebilirsiniz. 

Çocukların susuz kalma olasılığı yüksektir, çünkü susamadıkları sürece su içmezler. Bebeğiniz sadece anne sütüyle besleniyorsa, çok sıcak olduğunda daha çok su içerek su dengesini sağlayabilirsiniz. Fakat eğer çok sıcaksa ve yeterince süt üretemiyorsanız bebeğinize su da içirin. İdrarını kontrol edin, normalden daha koyu renkli, bulanık veya ağır kokuluysa yeterince su içmiyor demektir.

Kabızlık susuz kalma veya diyetteki değişiklikler sonucunda görülebilir. Bebeğinize su içirin, hafif bir yağla karnına masaj yapın ve dizlerini birkaç kez karnına doğru çekmesini sağlayın. Anüsüne az miktarda Vazelini nazikçe sürebilirsiniz. Daha büyük çocuklara ise su, birkaç çay kaşığı hafif bitkisel yağ içirebilir, karın masajını deneyebilirsiniz. 

Çoğu otel bebekler için cibinlik sağlamaz, bu yüzden kendiniz götürün. Cibinlik veya sinek teli haricinde bebekleri böcek ısırmalarından korumanın en etkili yolu pamuklu ve hafif bir uyku tulumu giydirmektir. Sivrisinekleri uzaklaştıran spreyleri çocuğun cildi yerine bu kumaşa, sağlıklı bir dozda uygulabilirsiniz.

Konaklama yerleri her zaman çocuklara uygun olmaz. Yerleştikten sonra kapı ve pencerelerdeki kilitleri kontrol ederek güvenli olduklarından emin olun. Balkonlardaki korkuluklar sağlam değilse, odanızı değiştirin. Gevşemiş raflar veya askılar konusunda otel yönetimini bilgilendirin ve tamir edilmelerini sağlayın. Tehlikeli prizleri bantlayabilir ve ağır bir mobilya ile önünü kapatabilirsiniz. Musluktan akan sıcak suyu da kontrol edin ve genelde olduğu gibi çok sıcaksa çocuğunuzu uyarın.

Yapacağınız etkinliklerin bir listesini hazırladıysanız ve birden çok çocuğunuz varsa sırayla seçim yapmalarına izin verin. Seyahat grubunuzda birden çok yetişkin yer alıyorsa zaman zaman ayrılın ve çocukları biri gözetirken diğerinin kendi başına dinlenebilecek kadar vakti olsun. 

Fiziksel aktivite gerektiren bir etkinlik yapıyorsanız ve bebeğiniz yanınızdaysa onun hareket etmediği için sizden daha çabuk üşüyebileceğini hesaba katın. 

Gittiğiniz yerdeki yerel oyuncaklar eve döndüğünüzde mükemmel hediyeler olurlar. Çocuklar gidilen yerlerde yerel çocukların oynadıkları şeylerle ilgilenmeyi tercih ederler, bu sayede arkadaş edinmeleri de kolaylaşır. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye