Kabızlık ve Sırt Ağrısı

Kabızlık ve sırt ağrısı zaman zaman beraber görülebilen şikayetlerdir. Sadece şiddetli kabızlık vakaları değil, daha küçük vakalar bile sırt ve bel ağrısına sebep olabilir.

Kabızlık ve Sırt Ağrısı

Kabızlık sisteminizdeki engellerden veya bağırsak geçiş süresinin uzunluğundan kaynaklanır. Sırt ağrısına sebep olan genellikle bunların ilki olan tıkayıcı kabızlıktır. Adı üstünde bu vakalarda dışkılama bir engel sebebiyle zorlaşmaktadır. Dışkının atımı dursa da bağırsaktaki hareket durmaz. Trafik sıkışıklığı gibi durum zamanla kötüleşir. Engelin arkasındaki birikim ciddi bir düzeye gelince belin üstündeki baskı artabilir ve sonuçta ağrı görülür. Vücut atık üretmeye devam edeceğinden sorun çözülmedikçe ağrı artabilir.

Bu durumda vücudu dışkılamak için zorlamak bir kısır döngüye sebep olabilir çünkü daha fazla basınç yaratıp daha fazla ağrıya sebep olmanız olasıdır. Eğer hiç kas zorlanması veya kronik sırt ağrısı yaşadıysanız kişiyi ne kadar sınırlayabileceğini bilirsiniz. Sırtınız ve beliniz merkez bölgenizin ortasında yer alır, çoğu hareket başlangıcını bu bölgeden alır. Bu yüzden o bölge sorunlu olduğunda her hareket  ağrılı olabilir. Çoğu hareketi daha yavaş yapmak zorunda kalır ve sınırlanırsınız. Bazı insanlar yattığı yerden bile kalkamaz. Sorunun kaynağı ise bağırsak hareketlerindeki zorlanmalar olabilir.

Sırt ve bel bölgesinde yaralanma geçirmiş kişilerde zaman zaman kabızlık görülebilir. Bazı vakalarda bel kasları spazm geçirir ve dışkılamayı sağlayan bağırsak hareketlerinden sorumlu otonom sinirlere müdahale eder.

Sırt ağrısı ve kabızlık arasındaki bir başka alakaysa ilaç kullanımıyla ilgilidir. Sırt ve bel ağrısı doktora gitmenin en yaygın sebeplerindendir ve bu sebeple alınan ağrı kesiciler de dahil olmak üzere birçok ilaç kabızlığa sebep olabilir. 

Yapılabilecek 7 Şey
Basit yaşam stili değişiklikleri ile sırt ağrısı ve kabızlık konusunda rahatlama yaşanabilir:
  1. Suya bağımlılık geliştirin. Susuz kalmak kabızlığı ağırlaştırır.
  2. Taze meyve ve sebzelerden ekstra lif ve enzim alın.
  3. Hareket edin. Hareketsiz kalmak vücudunuzda da hareketsizliğe sebep olur.
  4. Kiropraktik terapiyi deneyin.
  5. Lavman, akupunktur ve masaj yöntemlerini deneyin.
  6. Müshil kullanımından kaçının, gerektiğinde daha nazik bir oksijen bazlı kolon temizleyici kullanın.
  7. Vücudunuzu temizleyin. Sisteminiz atık madde ve toksinlerle tıkalıysa fonksiyonlarını yerine getiremez ve kronik kabızlık görülebilir. Bunun için detoks diyetlerini inceleyebilirsiniz. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye