Kalp Hastalığı Tedavisinin Geleceği

Modern tıpta kalp hastalığının tedavisi büyük oranda bypass ameliyatı, anjiyoplasti, kalp nakli ve hatta yapay kalp gibi teknolojik müdahalelere dayanır.

Kalp Hastalığı Tedavisinin Geleceği

Modern tıpta kalp hastalığının tedavisi büyük oranda bypass ameliyatı, anjiyoplasti, kalp nakli ve hatta yapay kalp gibi teknolojik müdahalelere dayanır. Koroner arter bypass ameliyatı birçok uzman tarafından gereğinden daha sık ve bazen gerekmediği durumlarda yapılan bir operasyon olarak tanımlanır. Bu tedavilerin komplikasyonları fazladır ve sağlık sistemlerine olan maliyetleri de oldukça yüksektir. Çoğu durumda bu tip tedaviler kalp hastalığı en ciddi ve hayatı tehdit eden evrelere geldiğinde kullanılmak için daha uygundur.

Ülkesinde en büyük sigorta şirketlerinden olan ve yaklaşık 10 milyon kişiyi sigortalayan Mutual of Omaha Insurance Company tarafından 1993 yılında yapılan bir açıklama kalp hastalığının gelecekteki tedavisi açısından bir işaret veriyor olabilir. Şirket artık pilot programlara katılan hastaların sigorta masraflarını karşılamaktadır. Bu programlarda vejetaryen beslenme, egzersiz, meditasyon ve destek gruplarının bulunduğu Dr. Ornish’in terapisi test edilmektedir. Şirketin başkanı bunun sadece koroner arter hastalığı için bir pilot program olmadığını, tüm tıp için bir pilot program olduğunu belirtmektedir.

Dr. Gordon’a göre Amerikan Kalp Vakfı ve diğer otoritelerin eski ve tamamen yetersiz tavsiyelerini takip ederek güvende kalmamız mümkün değildir. "Onların tavsiyelerine uymak bugünün sağlıksız, kişilere özelleştirilmemiş az yağlı diyetlerini ortaya çıkarmıştır. Bu diyetler faydalı ve zararlı yağları toptan engeller. Ayrıca sorun yaratabilecek kolesterol düşürücü ilaçlar çok sık kullanılmaktadır. Kalp hastalığından ölmekten kaçınabilmek için günümüzdeki anlayış değişimini takip etmek, hassas plak ve damarlar içerisindeki enfeksiyon veya enflamasyonu anlamak gerekmektedir. Ayrıca kalp hastalığına işaret eden C-reaktif protein, fibrinojen ve homosistein gibi moleküler belirteçler de hesaba katılmalıdır. Bu risk faktörleri ölçülürse ve nasıl kontrol altına alınacakları bilinirse tüm kalp krizi ve felç ihtimali yok edilebilir. Tedavi yaklaşımımızı da bu yeni bulgular üzerine kurarsak, en doğal olanları ve en az zarar verme ihtimali olanları seçersek kalp krizi ve felçten dolayı ölümleri tarihe gömebiliriz” demektedir. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye