Tetanos - Alternatif Tedavi

Sinir sistemini etkileyen ve toprakta yaşayan bir bakterinin sebep olduğu hastalıktır.

Tetanos

Tetanos, merkez sinir sisteminin et­kilendiği akut bir enfeksiyondur. Çenede aşırı sertliğe sebep olduğundan kilitli çene olarak da bilinir. Duruma, Clostridium tetani adında toprakta yaşayan bir bakteri sebep olur. Bu bakteri ile kirlenmiş olan toprak derin bir yaradan vücuda girebilir, örneğin bir çiviye veya bahçe aletine basarak oluşan delik yarası gibi. Bakteri yaranın hiç oksijenin olmadığı en derin yerine ilerlerse orada çoğalabilir ve kasları kontrol eden ve sinirlere müdahale eden bir toksin üretebilir. Tetanos semptomları genellikle yaralanmadan sonra 5 gün ile 3 hafta arasında ortaya çıkar. Tedavi edilmeden ilerlemesine izin verilirse tetanos vücut genelinde kasılmalara ve ölüme neden olabilir. Tetanos özellikle küçük çocuklar ve yaşlılar için tehlikelidir.

  • Çenede, boyunda ve belki gövdenin diğer kaslarında sertlik
  • Çene ve boyun kaslarının ağrılı spazmları
  • Asabiyet
  • Yutkunmada güçlük
  • Vücut genelinde kasılmalar (acil durum semptomu)
Toprakla kirlenmiş derin bir yara varsa, derhal bölge iyice temizlenmeli ve doktora görünülmelidir. Daha önce hiç tetanos aşısı olunmadıysa doktor yapacaktır. Tetanos aşısı olunduysa ama üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçtiyse -veya son aşının tarihi hatırlanamıyorsa ya da yara enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa- doktor yara bölgesini temizleyip dezenfekte edecek ve bir aşı yapacaktır. Bunun üzerine vücut yaraya bulaşmış olabilecek bakterilere karşı korunmak üzere antikor üretmeye başlayacaktır.

Eğer hasta zaten tetanos belirtileri gösteriyorsa doktoru hastaneye yatırıp antibiyotik tedavisine başlayacak ve belki antitoksin antikorlar verecektir. Bir tetanos enfeksiyonu geçirmiş olmak, kişiyi gelecekte yeniden enfeksiyon kapmaktan korumaz. Bu yüzden iyileştikten sonra, aşılar ihmal edilmemelidir. Yara bölgesinde hasara uğramış doku ise ameliyatla alınmayı gerektirebilir.
Akupunktur
Akupunktur uzmanı, tetanosu (kilitli çene) tedavi etmek için aşağıdaki noktalar üzerinde odaklanabilir: Mesane 14, Mide 4, 6 ve 7, kalın bağırsak 4 ve 20 ve yönetici kanal 26.

Akupresür
Terapist, tipik tetanos semptomlarını hafifletmeye yardımcı olmak için yüzdeki ve çenedeki noktalara basınç uygular.

Çin Bitkisel Tedavileri
Tetanos için çoğunlukla arisamea verilir. Bağışıklığı güçlendiren formüllerin çoğu, spazm bitkileri ile birlikte genellikle geleneksel tedavinin yanında kullanılır.

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye