Kızamık ve Alternatif Tedavisi

Kızamık ailesinde iki ana tür vardır: rubeola (kızamık) ve rubella (kızamıkçık).

Kızamık ailesinde iki ana tür vardır: rubeola (kızamık) ve rubella (kızamıkçık). Bunlar virüslerdir ve çocuğun bağışıklık sistemi güçlü ise ciddi hastalıklara yol açmazlar. Herhangi bir viral enfeksiyon olarak tedavi edilebilirler. 

Kızamık yapılan aşılara rağmen hala görülmektedir. Bağışıklık sistemi zayıf kişierde şiddetli olabilir ancak C vitamini almak etkisini sınırlayabilir. Hastalık hafif ateş ve beş günde hızlanan öksürükle başlar ve öksürük zirveye çıktıkça döküntü ve ateş oluşurken gözlerin etrafında kırmızı şişlikler görülür. Döküntü kafada başlar ve 24 saat içinde ayaklara kadar yayılır. Ateş düştüğünde döküntü de solar. Olası komplikasyonlar arasında kulak enfeksiyonları, bronşit, ciltte kanama bulunur. Kısa sürede yüksek A vitamini dozları koruyucu olabilir ancak A vitamini zehirlenmesinden kaçınmak gerekir. Doğru doz için bir doktora danışılmalıdır.

Kızamıkçık ise hafif bir viral enfeksiyondur. Sadece hamile anneler ilk üç ay içinde kaparsa çocukta doğum kusurları oluşabileceğinden ciddi sonuçları olabilir. Kızamıkçık düşük ateş, yüzde kızarma ve tüm vücutta ince bir döküntü şeklinde görülür. Kulakların arasındaki lenf bezleri genellikle şişer.

Ayurvedik Tıp: Diğer viral enfeksiyonlar gibi vücudun kızamığa verdiği tepki ateşin yükselmesi ve döküntülerdir. Çocuğun mümkün mertebe rahatta olmasını sağlayarak virüs sürecinin bitmesinin beklenmesi önerilir. Hastalığın sürecini kısaltmak için zencefil veya karanfil çayı içirilebilir.

Geleneksel Çin Tıbbı: Ciltteki kabartıların bir an önce çıkması hastalığın süresini kısaltacağından Buplerum ve nane gibi bitkiler önerilir. Ayrıca cicada adlı bir formül vardır ve aynı isimli böceğin 7 senede bir attığı kabuğun toz haline getirilmesiyle elde edilmektedir. Bu oldukça etkili bir Çin tıbbı yöntemidir.

Homeopati: Dr. Richard Moskowitz kızamık aşısına karşıdır ve en güvenli yöntemin çocukların 5-6 yaşlarında kızamığa maruz kalması olduğunu söyler. Bu yaşta yan etkiler daha az olur ve bağışıklık sistemi hastalıkla mücadele ederken güçlenir. Kızamık ergenlerde ve gençlerde ve doğurgan evrelerindeki kadınlarda daha tehlikeli olmaktadır. Hamileliğin ilk aylarında kapılırsa bebek sağır olabilir. Aşılar genellikle 10 sene etkilidir ve en tehlikeli olduğu dönemde kişiyi korumayabilir.

Tedavisinde Dr. Moskowitz tüm belirtileri ve kişinin verdiği tepkiyi toplu olarak ele alır. Bu şekilde uygun ilaçlar belirlenir. Ancak kızamık için sık önerilen bir homeopatik formül Pulsatilla’dır.

Bitkisel Tıp: Kızamık için özellikle etkili olan bitkiler yoksa da bazı bitkiler belirtileri hafifletebilir. Güvercin ağacı bitkisi kaşıntıya karşı etkilidir. Gözlerde huzursuzluğu azaltmak için gözotu infüzyonunu süzerek göz banyosu yapmak önerilir.

Ayurvedik Tıp: Dr. Virender Sodhi yüksek ateşe sahip 14 aylık bir kızamık hastasını anlatıyor. Çocuk o kadar hastaydı ki doktorun verdiği ilaçları dahi alamıyor ve kusuyordu. Dr. Sodhi khubkalan bitkisini (2 bardak suya bir çay kaşığı) kuru üzümlerle karıştırarak kaynattı ve karışımı her saat içirdi. Ayrıca ılık suya yarım bardak karbonat katarak oluşturulan banyo sayesinde kaşıntıyı azaltmayı hedefledi. Bu yöntemle bir gün içinde döküntü gerilemeye başladı, ateşi düştü ve uykusu düzene girdi. Ayrıca kızamıkta sık görülen enfeksiyonun tekrarı yaşanmadı. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye