Bronş Mudrası

Solunum sorunları olan insanlar genelde aynı zamanda bir içsel yalnızlık, izolasyon, cinsel sorunlar ve üzüntü gibi problemler yaşayanlar için Bronş mudrasının uygulanması büyük yarar sağlar.

Bronş Mudrası

Her iki el:

Serçeparmağı başparmağın dibine, yüzükparmağını başparmağın üst eklemine ve ortaparmağı da başparmağın ucuna dokundurun. İşaretparmağını açın. Akut astım atağında nefesiniz normalleşene kadar ilk olarak bu mudrayı 4 ila 6 dakika boyunca uygulayın, ardından astım mudrasını uygulayın. Uzun süreli tedavi için mudraları beşer dakikalık seanslar halinde günde 5 defa uygulayın.

Solunum sorunları olan insanlar genelde aynı zamanda bir içsel yalnızlık, izolasyon, cinsel sorunlar ve üzüntü gibi problemler yaşarlar. Bu duygular genellikle mizacın arkasına saklanır. Bu durum doğal olarak büyük bir strese neden olur ve bireyler zaman ve nefessizlik sorunu yaşarlar.

Olumsuz duyguları ve ruh hallerinizi kendi gözünüzle görmeniz ve kabul etmeniz gerekir. Bu tür duyguların dalgalar gibi yükselip kaybolduklarını unutmayın. Bu tür duygulara sığ nefesin neden olduğu bir yorgunluk eşlik eder. Bunun nedeni yanlış nefesin içsel bir güç birikmesine izin vermemesidir. Nefes zayıfladığı vakit genel güçsüzlük sadece fiziksel değil duygusal seviyede de olur. Korku, üzüntü, memnuniyetsizlik, aşırı hassasiyet gibi sonuçlar yaşanır. Yogada her nefes egzersizi ve asana bu içsel kuvveti artırıp enerji seviyesini istikrarlı tutar. Bu mudrayı günde en az 30 dakika ve her gün uygulayın. Dik oturun ve ellerinizi vücudunuzdan yaklaşık 10 cm uzakta tutun. Kollarınız yorulduğunda ellerinizi bacaklarınızın üzerine koyun ve dikkatinizi pelvis bölgesine çevirin.

Nefes alma:

Şimdi bilincinizi karnınıza, midenize, göğsünüze, boğazınıza, alnınıza ve en son başınızın en üst kısmına yönlendirin. Şimdi nefesinizi yaklaşık 5 saniye tutun.

Nefes verme:

Bilincinizi 7’den 1’e geriye doğru sayarak tersi yönde yukarıdan aşağı indirin. Sabırla nefes alma itkisi gelene kadar bekleyin ve bu itki geldiğinde bilincinizi nefes alırken tekrar yukarı doğru yönlendirin. Nefes alma ve verme arasındaki aralık burada çok önemlidir. 

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye