Obezite Sebebi Olarak Toksik Yük

Karaciğer, vücudun gıdalardan, havadan ve sudan aldığı toksinler için bir filtre işlevini görür.

Obezite Sebebi Olarak Toksik Yük

Karaciğer, vücudun gıdalardan, havadan ve sudan aldığı toksinler için bir filtre işlevini görür. Sağlıksız bir yaşam tarzı, kötü beslenme, sanayi kimyasalları ve pestisitlere maruz kalmak, zehirlerin karaciğere aşırı yüklenmesine ve vücutta yağ birikimine neden olabilecek toksik koşulları oluşturmasına sebep olabilir. Çoğu kişi kilo alımını toksik maddelere maruz kalmak ile ilişkilendirmez fakat gerçek şu ki, vücudumuzda biriken zehirler, bir dizi dejeneratif hastalıklara neden olabilir. Ancak bu hastalıklarla karşılaşmadan önce vücudumuz artan toksik yüküne karşı yağ depolamaya başlar. Toksisite aşırı kiloların birincil nedenlerindendir, özellikle verdikleri kiloları tekrar almamakta güçlük çeken kişilerde. Karaciğer toksinlerle aşırı yüklü olursa, kan şekeri dengesizliği, esansiyel yağ asidi eksikliği, yavaş metabolizma ve kilo alımı gibi bazı dengesizlikler oluşur.


Kilolu veya obez birçok insan, aslında lenf kilosuna sahiptir. Durgun lenf sıvısı suyu ve toksinleri tutar böylece vücutta ağırlık oluşur. Bu tür gruba ait obeziteye sahip kişilerin çoğunlukla elleri ve ayakları kendi vücut oranları ile karşılaştırıldığında küçük görünür. Manuel lenf drenaj masajı ve lenfatik egzersizleri kullanılan lenf detoksifikasyonu ve diğer terapiler vücuttaki lenf sıvısının akışını uyarmaya yardımcı olur.
 
Sağlıksız veya kötüleşmiş bağırsak işlevinin, kilo üzerinde önemli bir etkisi vardır. Toksik kolon sahibi birçok kişi için yedikleri gıdaların besinlerini absorbe etmek mümkün olmayabilir ve sonuç olarak daha fazla yerler. "Bağırsak başarısız olduğunda, tüm vücut besin krizine giriyor. Metabolik şok dalgaları tüm hücrelere ve dokulara geçiyor.” diye ekliyor 60 yıllık mesleği boyunca binlerce hastayı tedavi etmiş olan beslenme uzmanı Escondido, California'dan Bernard Jensen. Beslenme uzmanı Lindsey Duncan temiz bir kolonun sindirime ve gıdaları metabolize etmeye yardımcı olacağını onaylıyor. "Gördüğüm insanların %90’ı yediklerinin %55’ini metabolize edebiliyorlar. Birkaç günde bir oluşan bağırsak hareketlerinin normal olduğunu düşünüyorlar. Ben genellikle hastalarımı bu soru ile uyarıyorum: Günde üç öğün yiyorsak fakat günde sadece bir kez veya birkaç günde bir boşaltım oluyorsa, sizce yediklerinizin geri kalanı nerededir?”

Kolondaki toksik yan ürünler vücut enerjisini tüketir, metabolizmayı düşürür ve karaciğer, böbrek gibi diğer detoksifikasyon organlarının kapasitesini zorlar. Toksik atıkların bağırsaktan atılmasının önemi, zararlı yan ürünlerin vücuda geri dönüşünü durdurmakla ilgilidir. Kolon temiz olduğunda, metabolizmanın düzgün çalışma olasılığı artar ve zayıflamak için büyük bir engel ortadan kaldırılır.  

Yorumlar

© 2013 alternatifterapi.com Tüm hakları saklıdır.

Eleman Türkiye